Onze 3 meest populaire De Waard tenten

Onze 3 meest populaire De Waard tenten

Aan onze verkoopspecialisten wordt vaak gevraagd welke De Waard tent het meest populair is. Maar het is onmogelijk om één model te noemen. Onze tenten verschillen enorm in materiaal, grootte, vorm en daarmee automatisch ook in de manier waarop onze klanten ze gebruiken.


Onze 3 meest populaire De Waard tenten

Aan onze verkoopspecialisten wordt vaak gevraagd welke De Waard tent het meest populair is. Maar het is onmogelijk om één model te noemen. Onze tenten verschillen enorm in materiaal, grootte, vorm en daarmee automatisch ook in de manier waarop onze klanten ze gebruiken. ‘En als we toch een paar tenten moeten noemen?’ Nou, vooruit dan maar! Hierbij onze - of eigenlijk jullie - De Waard top 3, in willekeurige volgorde.

De Velduil: een betrouwbare gezinstent

Veel van onze vaste klanten kamperen al hun hele leven. Als kind stonden ze elk jaar met hun ouders op de camping, misschien zelfs al met een De Waard. Het kampeervirus is er in ieder geval al jong ingeslopen en nu ze zelf een gezin hebben, doen ze niets liever dan tijdens de vakantie even helemaal tot rust komen. De kinderen genieten volop van de natuur en gezelligheid op de camping, terwijl papa en mama even bijkomen van het drukke werk- en gezinsleven. Een voorwaarde daarvan is dat ze 100% op hun tent kunnen vertrouwen, in weer en wind. Kamperen hoeft daarbij niet per se een heel spannend avontuur te zijn. Langere tijd op één plek bivakkeren, in een comfortabel ingerichte tent, vindt het hele gezin net zo prettig.

De vakantie begint al bij het uitpakken van de tent

Misschien herken je je in deze omschrijving, misschien ook helemaal niet. Maar als we uit zouden moeten leggen waarom de Velduil zo populair is, is het hierom. De Velduil is voor veel gezinnen een soort tweede huis. Het is een tent waarin elk jaar dezelfde meubels staan, waarin het hele gezin zich thuis voelt, waarin lekker gegeten kan worden en volop spelletjes gespeeld. Op het moment dat jullie de Velduil opzetten, is de vakantie al begonnen.

Lichte en royale tent voor 4 personen

De Velduil is verreweg de populairste in onze serie van klassieke boogtenten en dat komt vooral door zijn formaat. Deze lichte en royale 4-persoonstent is een ideaal verblijf voor een gezin met (kleine) kinderen. Voor het slaapgedeelte is er een gordijnenset of binnentent verkrijgbaar, waarmee je 2 aparte slaapcabines creëert en iedereen zijn eigen slaapplek krijgt. Door de tunnelvorm heeft de tent bovendien veel leefruimte en stahoogte, wat het eenvoudig maakt om hem in te richten. De Velduil is heel betrouwbaar, stormvast en waterdicht.

De Kuifmees: je herkent ‘m aan zijn prachtige luifel

Vanaf dag 1 gingen de Kuifmezen als warme broodjes bij ons over de toonbank. Was deze nieuwe tent nog sterker, stormvaster en comfortabeler dan alle andere De Waard tenten? Niet per se. Wat er dan wel uniek is aan deze tent? Het feit dat je hem helemaal in delen op kunt bouwen. Toch kwamen we tot de conclusie dat de Kuifmees het vooral van zijn looks moet hebben. Met zijn prachtige luifel weet hij veel van onze klanten te charmeren.

Deze tent is meer dan alleen mooi

De Kuifmees is mooi, maar veel meer dan dat. Deze luxe trekkerstent is groot genoeg om met 2 personen in te slapen, optioneel in een geïsoleerde binnentent. Omdat de tent binnen weinig ruimte heeft, leef je vooral buiten, onder die grote luifel. Het mooie aan de Kuifmees is dat je veel mogelijkheden hebt om de tent uit te breiden. Zo heeft de tent optionele windschermen en een voorwand waarmee je de luifel tot aan de grond afsluit. Ook is er een kuipzeil verkrijgbaar, dat je in de voortent legt. Het zeil zit wel los en is dus minder water- en tochtdicht als een vast kuipzeil. Toch zul je zien dat het in de voortent heel comfortabel vertoeven is. Ideaal als je rondreist, bezoek ontvangt of uitgedaagd wordt door het typisch Nederlandse klimaat.

Een flexibele trekkerstent voor 2

De Kuifmees is een stormvaste tent met een lange levensduur, waarop je in alle omstandigheden kunt vertrouwen. De Kuifmees is vooral erg populair onder stellen die graag rondtrekken met hun tent. We merken dat veel mensen de tent fijn vinden omdat ze hem zo flexibel kunnen opstellen. Als de zon schijnt gebruiken ze alleen de luifel, als het waait één of twee windschermen en als het regent sluiten ze de voortent helemaal af. Het bewerkelijke van zo’n tent is natuurlijk wel iets waar je van moet houden.

De Brilduiker: lichtgewicht en voordelig

De 2 tenten die we hierboven beschreven zijn gemaakt van Ten Cate katoen. Katoen is een natuurproduct, wat veel ademend vermogen heeft. Ten Cate katoen is supersterk, ademend en gaat lang mee, maar het heeft ook nadelen: het is zwaar en blijft lang nat. Zo ontstond de behoefte van onze klanten naar lichtgewicht tenten, die meer geschikt zijn om mee te reizen. Met een serie van 3 lichtgewicht tenten spelen wij in op de behoeften van onze rondreizende klant. De Brilduiker is een voordelige tent, geschikt voor 2-3 personen.

Een echte allrounder voor 2-3 personen

De Brilduiker, die qua formaat tussen de andere 2 tenten inzit, is met stip onze meest populaire lichtgewicht tent. De Brilduiker is een boogtent, die weinig ruimte inneemt maar van binnen toch verrassend ruim is. Door zijn ronde vorm behoudt de Brilduiker zijn hoogte van 195 cm over een groot oppervlakte. De Brilduiker bestaat uit één geheel, inclusief afgesloten kuipzeil, wat opzetten heel makkelijk maakt. Liefhebbers van deze tent gebruiken ‘m dan ook heel flexibel, want verplaatsen kost weinig moeite. Het maakt de Brilduiker een echte allrounder, ideaal voor weekendjes weg, lange vakanties en trekkings.

Technisch katoen: sterk, licht en sneldrogend

Uniek aan de Brilduiker is dat deze tent veel lichter is dan onze andere De Waard tenten. In totaal weegt de Brilduiker 19 kilo + 9 kilo voor de aluminium stokken. De Brilduiker is gemaakt van ‘technisch katoen’, een term die onze specialisten gebruiken voor een gemengd doek van katoen en polyester. De stoffen zijn door middel van een ripstoptechniek in elkaar verweven. Het doek dat zo ontstaat is sterk, maar ook licht en sneldrogend. De stokken zijn niet van staal, maar van aluminium en ook het kuipzeil is van lichter materiaal gemaakt dan gewoonlijk. Een voordelige keuze voor allround gebruik!

Wat is jouw favoriete De Waard tent?

In dit blog beschreven we 3 populaire modellen, die uniek zijn in hun vorm en toepassing. Is er juist iets aan deze modellen wat jou afschrikt. Of kampeer jij al jaren met een andere tent, en komt jouw favoriete model niet in deze top 3 voor? Laat je mening dan vooral horen! Daarmee help je meteen andere mensen om een keuze te maken.

 


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!