DE WAARD ALBATROS

De Albatros is de klassieker onder de klassiekers! Deze kampeertent werd in de jaren 60 ontworpen door meneer De Waard zelf. Door de jaren heen blijft deze comfortabele en betrouwbare 4-persoons familietent zich ontwikkelen en inmiddels is de Albatros een wereldwijd begrip onder natuur- en kampeerliefhebbers.

Je bekijkt nu: DE WAARD ALBATROS

Een echte kampeertent

De Albatros is een stormvaste en zeer duurzame 4-persoonstent die erg geschikt is om een paar weken mee te kamperen, maar waar je ook gerust een heel seizoen mee op de camping kunt staan. Deze klassieke kampeertent heeft een grondoppervlak van 17 m2. De ruimte is verdeeld in een voortent van 8 m2 en 2 slaapvertrekken van 200 cm bij 230 cm. Het hoogste punt van de tent is maar liefst 260 cm hoog, maar door het piramidemodel loopt het schuin af naar een ingangshoogte van 215 cm. Voor extra slaapcomfort kies je voor een gordijnenset of luxe binnentent. De binnentent blijft door middel van de isolerende werking tussen de 2 tentlagen een stuk warmer dan de rest van de tent. De tent is uit te breiden met een optionele varioluifel die veel extra leefruimte voor de tent creëert. De varioluifel is zo geconstrueerd dat het mogelijk is de tent volledig af te sluiten.

Jarenlange ontwikkeling

Deze kampeertent werd in de jaren 60 ontworpen door meneer De Waard, oprichter van het Nederlandse familiebedrijf. Zijn doel was om een tent te maken die stormvaster, sterker en van betere kwaliteit was dan alle andere tenten. Hierin slaagde hij. In de jaren die volgden, bleef de ontwikkeling van de Albatros niet stil staan. Steeds weer werd er gekeken – met oog voor de kleinste details – hoe de tent sterker, beter, betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker gemaakt kon worden. Deze laatste versie van de Albatros heeft bijvoorbeeld 25% minder scheerlijnen dan de versie ervoor, zonder dat de tent hierdoor minder stormvast is geworden.

Ademend katoen

Het tentdoek van deze kampeertent is gemaakt van het zeer duurzame en ademende Ten Cate katoen. Katoen is een natuurproduct dat al van oudsher in tenten wordt toegepast. Katoen staat positief bekend om zijn ademende en vochtregulerende werking. Dit zorgt in alle weersomstandigheden voor een fijn leefklimaat in de tent. Het katoen is behandeld om ervoor te zorgen dat de tent 100% waterdicht is. Pak de Albatros na het kamperen schoon en droog in, en beleef oneindig veel kampeerplezier met deze betrouwbare klassieker.

 

Plus- en minpunten

  • Gezellige leef- en slaapruimtes voor 4 personen
  • Klassieke piramidetent van moderne topkwaliteit
  • Prettig leefklimaat door ademend katoen en horren/ventilatievakken
  • Lange levensduur en garantie
  • Stormvast en waterdicht
  • Tent neemt relatief veel ruimte in
  • Ten Cate katoen is relatief zwaar in pakgewicht
  • Minder stahoogte dan in een tunneltent

Download de extra informatie of opzetinstructie

Specificaties

productnummer 299005
Merk De Waard
Categorie UV-bescherming Goede bescherming (UPF15-20)
Waterdicht
Ademend
Inclusief luifel
Insectengaas
Aantal ingangen 1
Vaste kuip
Aantal ramen 2
Aantal ventilatiepunten 4
Afmetingen 450 x 400 x 260 cm
Binnentent 250 x 400 cm
Benodigde oppervlakte 45,6 m²
Materiaal tentdoek Katoen

Een moment, we updaten jouw winkelmand!