DE WAARD BERGEEND

De Bergeend is een riante tunneltent in deze TC serie van De Waard. Met veel stahoogte en een oprolbare scheidingswand in de binnentent, biedt hij een comfortabel onderdak aan een gezin met 2 kinderen, of eventueel 4 volwassen. Een siereend onder de tenten!

Je bekijkt nu: DE WAARD BERGEEND

Riante tunneltent met lichtgewicht doek en stokken

De Bergeend is de ideale gezinstent voor als je meerdere weken op dezelfde plaats kampeert, maar een lichter alternatief wilt voor de standaard De Waard tent van het zwaardere katoen. Deze tunneltent heeft een doek van sterk technisch katoen en lichte aluminium stokken. De stokken zitten aan de binnenzijde, waardoor hij heel stevig en windbestendig is. Ondertussen is het gewicht nog schappelijk voor zijn grootte: 21,5 kilo voor de tent en 22,5 kilo voor de stokken en het pvc grondzeil. De Bergeend heeft een binnentent van 3.00m breed bij 2.50m diep. Door de handige ronde vorm heb je de mogelijkheid om overal te staan en blijft de leefruimte vrij van stokken. Voor extra leefruimte buiten kun je de Bergeend uitbreiden met een aanritsbare canopy.

Deelbare binnentent met isolatielaag

De Bergeend heeft een grote binnentent voor optimaal comfort. De scheidingswand verdeelt de binnentent in 2 ruimtes, maar is er eenvoudig uit te ritsen als hij niet nodig is. Dan is de binnentent lekker groot, waardoor je alle ruimte overhoudt voor tassen en kleding. Deze is, net als de buitentent, voorzien van raampjes met ventilatiemogelijkheid en horren. Thermisch wil zeggen dat de binnentent een isolerende werking heeft. Dat komt door de stilstaande luchtlaag tussen de binnen- en buitentent, een effect dat duidelijk voelbaar is. Het blijft er echt een stukje langer warm wanneer het koud is en koeler wanneer het warm is! De echte Bergeend had het met zijn veren zo goed niet kunnen bedenken!

Licht, sneldrogend en goed geventileerd

De Bergeend is gemaakt van ‘technisch katoen’, een term die onze specialisten gebruiken voor tentdoek dat bestaat uit zowel katoen als polyester. De dikke draden van de ripstop maken dit tentdoek extra sterk. Het lichtgewicht doek droogt ook een stuk sneller dan 100% katoen. De Bergeend heeft veel ventilatiemogelijkheden, die door het afdakje in weer en wind te gebruiken zijn. De voorwand is voorzien van hordeuren, om kleine ongewenste bezoekers buiten de deur te houden.

Plus- en minpunten

  • Compacte maar toch ruime boogtent voor een gezin of 4 volwassenen
  • Stahoogte van 2.10m over een groot oppervlakte
  • Gemaakt van sterk, lichtgewicht en sneldrogend ‘technisch katoen’
  • Optioneel uit te breiden met een Boogluifel
  • Thermische binnentent leveren we standaard mee
  • ‘Technisch katoen’ gaat nét iets minder lang mee dan Ten Cate katoen

Specificaties

productnummer 1244557
Merk De Waard
Model Bergeend
Merkkleur Beige
Ademend
Slaapplaatsen 4
Inclusief luifel
Insectengaas
Aantal ingangen 1
Vaste kuip
Aantal ventilatiepunten 4
Thermische binnentent
Buitendoek Ripstop TC
Binnendoek Technisch Katoen
Grondzeil PVC
Stokken Voorgevormd Aluminium
Afmetingen 530 x 320 cm
Lengte 740 cm (inclusief scheerlijnen)
Hoogte 210 cm
Breedte 440 cm (inclusief scheerlijnen)
Buitentent 530 x 320 cm
Binnentent 300 x 250 cm
Stahoogte 210 cm
Benodigde oppervlakte 32,6 m2
Geschikt voor Kampeertrips in het voorjaar, najaar of de zomer
Inclusief Binnentent, Haringen en Scheerlijnen
Gewicht 43800 g
Garantietermijn 3 jaar
Materiaal tentdoek Polykatoen

Een moment, we updaten jouw winkelmand!