DE WAARD BRILDUIKER

Zo licht als een veertje, maar zo sterk als een huis.

DE WAARD BRILDUIKER

5,0

De Brilduiker is een compacte 2-3 persoons tunneltent, door zijn compacte formaat en lichte gewicht, zeer geschikt om mee rond te trekken. Een slimme boogconstructie zorgt voor verrassend veel ruimte. De tent is gemaakt van technisch katoen: lichtgewicht en sneldrogend.

Ruime trekkerstent

In tegenstelling tot het vogeltje is deze Brilduiker een stuk minder zeldzaam. Deze De Waard is zeer populair onder trekkers. Dat komt omdat hij heel compact is, maar toch verrassend ruim van binnen. De tent heeft een vaste slaapcabine van 240 cm bij 230 cm en een leefruimte van 145 cm bij 260 cm. De tent biedt zeer comfortabel plaats aan 2-3 personen inclusief bepakking. Doordat het slaapgedeelte vrijwel vierkant is, bepaal je zelf of je in de lengte of breedte slaapt. De tent is 195 cm hoog en door de slimme boogconstructie blijft de hoogte behouden over bijna de hele breedte van de tent.

Geïsoleerde binnentent

De Brilduiker is standaard voorzien van een buitentent en inritsbare binnentent. Tussen de buitenlaag van de tent en de binnentent ontstaat een laag stilstaande lucht. Deze luchtlaag heeft een isolerende werking en zorgt ervoor dat het in de binnentent, ook als de temperatuur buiten flink daalt, aangenaam warm blijft. Aan de binnenkant is het slaapgedeelte voorzien van ventilatie-manen en handige opbergvakjes. De tent bestaat uit één geheel, inclusief afgesloten kuipzeil, wat het opzetten en afbreken van de tent vergemakkelijkt.

‘Technisch katoen’: licht en sneldrogend

De Brilduiker is gemaakt van ‘technisch katoen’, een term die onze specialisten gebruiken voor een gemengd doek van katoen en polyester. De stoffen zijn door middel van een ripstoptechniek in elkaar verweven. Het doek dat zo ontstaat is sterk, licht en sneldrogend. Ingepakt weegt de Brilduiker 19 kilo + 9 kilo voor de aluminium stokken. Dit is een stuk lichter dan een zelfde formaat De Waard tent van volledig katoen. Een tent van technisch katoen ademt wel net iets minder dan een tent van 100% katoen en het onverwoestbare 100% Ten Cate katoen is ook iets duurzamer dan technisch katoen. Dit betekent trouwens niet dat deze tent niet sterk en duurzaam is: de Brilduiker is een ijzersterke, stormvaste tent die in alle weersomstandigheden jaren meegaat.

 

Plus- en minpunten

  • Compacte maar toch verrassend ruime boogtent voor 2-3 personen
  • Gemaakt van lichtgewicht, sneldrogend ‘technisch katoen’
  • Geen slome duikelaar; je hebt ‘m zo in de lucht
  • Perfect water- en winddicht
  • Geïsoleerde binnentent leveren we standaard mee
  • ‘Technisch katoen’ heeft minder ademend vermogen dan Ten Cate katoen

Download de extra informatie of opzetinstructie

Specificaties

productnummer 256270
Merk De Waard
Model Brilduiker Tc Tent
Merkkleur Beige/Antraciet
Secundaire kleur Antraciet
Waterdicht
Ademend
Slaapplaatsen 3
Inclusief luifel
Insectengaas
Aantal ingangen 1
Vaste kuip
Aantal ramen 2
Aantal ventilatiepunten 4
Thermische binnentent
Buitendoek Ripstop Cotton 220 gr
Binnendoek Technisch Katoen
Waterkolom 10000 mm
Grondzeil Oxford Polyester
Stokken Aluminium
Afmetingen 600 x 310 cm
Lengte 640 cm
Breedte 330 cm
Buitentent 640 x 330 cm
Binnentent 230 x 240 cm
Stahoogte 205 cm
Diepte 145 cm
Pakmaat 30 x 30 x 80 cm
Benodigde oppervlakte 19 m²
Inclusief Haringen en scheerlijnen
Gewicht 28 kg
Garantietermijn 3 Jaar
Materiaal tentdoek Polykatoen

Beoordeling over DE WAARD BRILDUIKER

1 reviews

Anoniem - 26-7-2015 15:50:03

We waren op zoek naar een tent met een niet te groot pakvolume en opzetgemak. Deze tent gekocht ter vervanging van een 2/3 persoonspiramide tent. Er zit een fijne, ruime slaapcabine in die volledig is af te sluiten. Ook dit jaar gemerkt dat dit goed van pas kan komen. De voorwand is multifunctioneel. Ook fijn is de ruime luifel, je kunt hier met twee personen ruim onder zitten. Het grondzeil is wat dunner dan voorheen hadden, maar met een ondergrondzeil geen problemen ondervonden. Opzetten ging ons goed af. Bij mooi weer bijna geen lijnen afspannen, sowieso veel minder dan bij een piramidetent. De tent heeft een nacht met regen en veel wind prima doorstaan. Wij zijn zeer blij met onze aankoop.


Beoordeling

5 sterren 1 1

Gemiddelde beoordeling

gemiddelde: 5,0

Een moment, we updaten jouw winkelmand!