DE WAARD BRILUIL+GORDIJNSET

Bij het geluid van een tentrits, voel ik de vakantiekriebels al.

DE WAARD BRILUIL+GORDIJNSET

De Briluil is een compacte 2-3 persoons tunneltent, door zijn compacte formaat, zeer geschikt om mee rond te trekken, maar ook groot en comfortabel genoeg om langere tijd mee op de camping te staan. Een slimme boogconstructie zorgt voor verrassend veel ruimte. Het ontwerp is gebaseerd op het populaire lichtgewicht model van de Brilduiker.

Je bekijkt nu: DE WAARD BRILUIL+GORDIJNSET

Ruime katoenen tent voor trekkers en kampeerders

Met de Briluil brengen we de onderscheidende eigenschappen van De Waard naar een populair model. De Briluil is namelijk precies hetzelfde als de Brilduiker, maar dan gemaakt van sterk en ademend katoen van Ten Cate. Deze katoensoort is stormvast en perfect waterdicht. De Briluil is verrassend ruim van binnen. De tent heeft een vaste slaapcabine van 240 cm bij 230 cm en een leefruimte van 145 cm bij 260 cm. De tent biedt zeer comfortabel plaats aan 2-3 personen inclusief bepakking. Doordat het slaapgedeelte vrijwel vierkant is, bepaal je zelf of je in de lengte of breedte slaapt. De tent is 195 cm hoog en door de slimme boogconstructie blijft de hoogte behouden over bijna de hele breedte van de tent.

Geïsoleerde binnentent

De Briluil is standaard voorzien van een buitentent en inritsbare binnentent. Tussen de buitenlaag van de tent en de binnentent ontstaat een laag stilstaande lucht. Deze luchtlaag heeft een isolerende werking en zorgt ervoor dat het in de binnentent, ook als de temperatuur buiten flink daalt, aangenaam warm blijft. Een geïntegreerde gronddeken zorgt ervoor dat de kou uit de grond niet omhoog kan trekken. Daarnaast is de deken ook nog eens heerlijk zacht. Aan de binnenkant is het slaapgedeelte voorzien van ventilatie-manen en handige opbergvakjes. De tent bestaat uit één geheel, inclusief afgesloten kuipzeil, wat het opzetten en afbreken van de tent vergemakkelijkt.

Goede isolatie en ventilatie

Het doek van de tent bestaat volledig uit kwaliteitskatoen van de Nederlandse weverij Ten Cate. Hierdoor is de tent qua gewicht wel een stukje zwaarder dan zijn lichtgewicht broertje: de Brilduiker. Wel is het zo dat deze tent van 100% Ten Cate katoen, meer ademend vermogen heeft dan een tent van het lichtgewicht ‘technische katoen’. Ook is het onverwoestbare 100% katoen duurzamer dan lichtgewicht tentdoek. Deze Briluil is een ijzersterke katoenen tent die in alle weersomstandigheden jaren meegaat.

 

Plus- en minpunten

  • Compact, maar toch verrassend ruim voor 2-3 personen
  • Stahoogte van 1.95m over het hele oppervlakte
  • Gemaakt van duurzaam, ademend katoen: perfect water- en winddicht
  • Je kiest zelf of je in de breedte of lengte slaapt
  • Standaard voorzien van comfortabele gordijnenset
  • Ten Cate katoen is relatief zwaar; daardoor is de tent minder geschikt als trekkerstent
  • Eenvoudig model; geen uitbreiding mogelijk met optionele producten

Specificaties

productnummer 300603
Model-ID CAAB0104
Merk De Waard
Model Briluil
Merkkleur Beige/Antraciet
Secundaire kleur Antraciet
Slaapplaatsen 3
Materiaal 340 gr Cotton
Buitendoek 340 gr Cotton
Stokken Staal
Afmetingen 390 x 260 x 195 cm
Buitentent 640 x 330 cm
Stahoogte 205 cm
Pakmaat 40 x 40 x 90 cm
Gewicht 39 kg