DE WAARD GROTE BONTE SPECHT LICHTGEWICHT

Een tent, zoals je verwacht dat een tent eruit ziet.

DE WAARD GROTE BONTE SPECHT LICHTGEWICHT

DE WAARD GROTE BONTE SPECHT LICHTGEWICHT

De Grote Bonte Specht herken je aan zijn klassieke puntige vorm. Deze éénstokker biedt ruimte aan 2-4 kampeerders en is zeer geschikt als trekkerstent. Deze lichtgewicht variant van de Grote Bonte Specht is gemaakt van extra licht, sneldrogend tentdoek. Deze versie is erg populair onder trekkers en actieve kampeerders.

Je bekijkt nu: DE WAARD GROTE BONTE SPECHT LICHTGEWICHT

De lichtgewicht versie van een klassieker

Deze tent is de lichtgewicht variant van de klassiek ogende Grote Bonte Specht. Het voornaamste verschil is dat hij gemaakt is van ‘technisch katoen’: katoen en polyester, die met een zogenaamde ripstoptechniek in elkaar verweven zijn. Deze succesvolle combi maakt het doek licht en sneldrogend. De tent heeft een grondoppervlak van 8 m2, dat bestaat uit één groot compartiment en kan dus flexibel ingedeeld worden. De stok van de tent is iets uit het midden geplaatst wat extra ruimte in de tent oplevert. De ingangshoogte van de tent is 195 cm. De tent biedt afhankelijk van de indeling en de uitrusting plek aan 2-4 personen. De vaste luifel van de tent is klein, maar kan met een optionele tarp worden uitgebreid. De tarp is groot genoeg om heerlijk onder te zitten.

Geschikt als trekkerstent

Deze lichtgewicht versie van de Grote Bonte Specht is zeer geschikt als trekkerstent, de tent is eenvoudig op te zetten en daarvoor gebruik je relatief weinig haringen en scheerlijnen. Wil je buiten het zomerseizoen kamperen met deze tent? Overweeg dan de optionele binnentent en de gronddeken. De binnentent zorgt, door de isolerende werking tussen de 2 tentlagen, dat de tent heerlijk warm blijft. Met de gronddeken voorkom je dat koude lucht uit de grond je tent bereikt.

Een tent om op te vertrouwen

Als je rondtrekt is het van groot belang dat je in weer en wind kunt vertrouwen op je tent. Op de Grote Bonte Specht kun je altijd vertrouwen. Het doek van de tent is gemaakt van sterk ‘technische katoen’. Dit type lichtgewicht katoen heeft wel iets minder ademend vermogen dan het zware doek waar De Waard normaal gesproken mee werkt, en gaat op termijn ook nét iets minder lang mee. Maar dit betekent beslist niet dat deze tent niet sterk is. Deze tent is net als alle andere De Waard tenten stormvast, 100% waterdicht en gaat vele zorgeloze vakanties mee!

 

Plus- en minpunten

  • Lichte en flexibele trekkerstent voor 2-4 personen
  • Technisch katoen droogt sneller dan het katoen van de normale Grote Bonte Specht
  • Vaste, oprolbare luifel voor extra beschutting
  • Uitbreiding met een tarp mogelijk
  • Lange levensduur en garantie
  • Geen onderscheid tussen leefruimte en slaapruimte
  • Weinig of geen stahoogte in de tent
  • Hemel en gronddeken zitten niet inbegrepen

Download de extra informatie of opzetinstructie

Specificaties

productnummer 300607
Merk De Waard
Model Gr Bonte Specht LW
Merkkleur Beige Antraciet
Secundaire kleur Antraciet
Slaapplaatsen 4
Materiaal 220 gr Technical Cotton
Buitendoek 220 gr Technical Cotton
Grondzeil Kuipzeil: bisonyl
Stokken Staal
Afmetingen 230 x 370 x 195 cm
Buitentent 450 x 450 cm
Binnentent 230 x 370 cm
Pakmaat 30 x 30 x 100 cm
Optioneel bij te bestellen Tarp, Hemel
Gewicht 11 kg
Materiaal tentdoek Katoen

Een moment, we updaten jouw winkelmand!