DE WAARD IJSDUIKER

Met de IJsduiker trek je de wereld over: in weer en wind.

DE WAARD IJSDUIKER

3,7

De IJsduiker is de meest compacte tunneltent van onze lichtgewicht-serie. De tent is door zijn lichte gewicht, compacte formaat en gebruiksgemak een ideale tent om zeer comfortabel mee rond te trekken. Door een slimme boogconstructie is deze tent verrassend ruim van binnen. De tent is gemaakt van ‘technisch katoen’: lichtgewicht en sneldrogend.

Comfortabele trekkerstent

De IJsduiker is een compact model tent, die zeer eenvoudig op te zetten en af te breken is. Dat, in combinatie met de lichtgewicht materialen die gebruikt zijn, maakt deze tent ideaal voor trekkings. De IJsduiker is door zijn ronde vorm zeer praktisch in te delen. De nokhoogte van de tent is 170 cm en het is dus afhankelijk van je lengte of je rechtop kunt staan in de tent. De tent heeft een oppervlakte van ruim 9 m2, met een vierkante binnentent: 225 cm bij 225 cm. Je kiest dus zelf of je daar in de breedte of lengte in slaapt. Rondom is deze tent voorzien van fijne ventilatie-vakken en horren.

Geïsoleerde binnentent

Doordat de tent uit één geheel bestaat, inclusief kuipzeil, zet je de tent eenvoudig op. Het kuipzeil beschermt tegen tocht en water. De thermische binnentent zorgt ervoor dat je het, ook als de temperatuur buiten laag is, comfortabel warm houdt in de tent. Tussen de buitenlaag van de tent en de binnentent ontstaat namelijk een laag stilstaande lucht; deze luchtlaag heeft een isolerende werking. Je zult merken dat het in de binnentent een stuk warmer blijft dan daarbuiten.

Lichtgewicht tent

De IJsduiker is een lichtgewicht tent met aluminium tentstokken, gemaakt van ‘technisch katoen’. Dat laatste betekent dat het doek zowel katoen als polyester bevat. Beide stoffen zijn met een ripstoptechniek in elkaar geweven. Het doek dat zo ontstaat is iets minder duurzaam dan het zwaardere 100% katoenen doek, maar alsnog zeer sterk, licht en sneldrogend. Ook het kuipzeil dat voor deze tent is gebruikt is licht en flexibel. Ingepakt weegt de IJsduiker 16,5 kilo + 4,5 kilo voor de stokken. Dit is een stuk lichter dan een vergelijkbaar formaat De Waard tent van volledig katoen. De IJsduiker is net als alle andere De Waard tenten een product dat vakkundig gemaakt is met oog voor de kleinste details.

 

Plus- en minpunten

  • Compacte trekkerstent van lichtgewicht, sneldrogend ‘technisch katoen’
  • Geen slome duikelaar; je hebt ‘m zo in de lucht
  • Leef- en slaapruimte helemaal vrij van stokken
  • Zeer klein pakvolume, daarmee ideaal om mee te trekken
  • Thermische binnentent leveren we standaard mee
  • ‘Technisch katoen’ is minder geschikt voor langdurig verblijf

Download de extra informatie of opzetinstructie

Specificaties

productnummer 256268
Merk De Waard
Model Ijsduiker Tc Tent
Merkkleur Beige/Antraciet
Secundaire kleur Antraciet
Waterdicht
Ademend
Slaapplaatsen 3
Inclusief luifel
Insectengaas
Aantal ingangen 1
Vaste kuip
Aantal ramen 2
Aantal ventilatiepunten 4
Thermische binnentent
Materiaal 220 gr Technical Cotton
Buitendoek 220 gr Ripstop Cotton
Binnendoek Technisch Katoen
Waterkolom 10000 mm
Grondzeil Oxford Polyester
Stokken Aluminium
Afmetingen 465 x 275 cm
Lengte 465 cm
Breedte 275 cm
Buitentent 465 x 250 cm
Binnentent 225 x 225 cm
Stahoogte 170 cm
Diepte 140 cm
Pakmaat 35 x 35 x 70 cm
Benodigde oppervlakte 16,5 m²
Geschikt voor Brilduiker
Inclusief Haringen en scheerlijnen
Gewicht 21 kg
Garantietermijn 3 Jaar
Materiaal tentdoek Polykatoen

Beoordeling over DE WAARD IJSDUIKER

6 reviews

Anoniem - 31-8-2016 21:14:24

Wij hebben/hadden de nylonversie met bijbehorende luifel sinds 2 jaar. Tot afgelopen vakantie de stokken knapten en er een scheur optrad. Tent retour gebracht, bleek constructiefout. Erg jammer aangezien formaat, indeling, gewicht en opzetten ideaal is, erg geschikt voor een trekvakantie. Goede service, maar ook wij nu geen tent. Jammer!!

Anoniem - 22-8-2016 14:58:34

we hebben de nylonversie. Indeling en vorm prima. De rest is een ramp: stokken te dik of krijgen scheuren. Meermaals!!! Alles teruggebracht na 3 jaar ellende met 5x teruggaan. HEEEEL erg jammer. Wel prima service. Maar ja, geen tent.

Anoniem - 21-12-2015 18:42:49

Perfect! Het is een tent die ruimte en daardoor luxe biedt met heel veel handigheidjes, zoals de ventilatieramen. Erg prettig als het warm is. Maar vooral makkelijk is op te zetten. Voor mij net geen stahoogte ( 170 ) maar wel de ruimte, om bij regen, in de voortent op een stoel te kunnen zitten. Ik reis alleen en heb deze tent, in 20 minuten opgezet.. Okee, hij staat dan nog niet stormvast maar dat is ook de meeste dagen niet nodig. Zeer geschikt dus ook voor de trekker!\nZou wel fijn zijn als er nog iets van een tarp bij zou worden ontwikkeld, die je dan ook, in mijn geval, weer alleen op moet kunnen zetten. Kortom, Ik kan deze tent, en daarmee ook zijn iets grotere broertje de Brilduiker, alleen maar aanraden.

Anoniem - 20-9-2015 14:40:18

Super tent voor 2 personen. Na veel twijfel tussen de ijsduiker en de brilduiker, gekozen voor de ijsduiker. We dachten eerst dat deze wat klein zou zijn om 2 weken in te kamperen ivm de hoogte van deze tent. Dit is heel erg meegevallen. Nadeel vinden wij wel de dikte van het grondzeil. Wanneer je niet op gras staat moet hier zeker extra bescherming onder om te voorkomen dat het stuk gaat. Verder zou het mooi zijn dat De Waard nog als optie een luifel hiervoor ontwerpt. Wanneer je in een zonnig land staat is de luifel te klein. Al met al erg goed bevallen.

Anoniem - 12-8-2015 07:59:13

Nu een paar dagen onderweg met deze tent, echt super eenvoudig op te zetten, staat mooi strak en prachtig afgewerkt vol met handige oplossingen. een aanrader voor iedereen die rond wil trekken. Enigste nadeel is zijn gewicht dus je moet wel met de auto :)

Anoniem - 25-3-2015 22:46:37

De vorige ijsduiker was al een supertent, deze is alleen nog beter


Beoordeling

1 ster 2 2
5 sterren 4 4

Gemiddelde beoordeling

gemiddelde: 3,7

Een moment, we updaten jouw winkelmand!