DE WAARD KONINGSEIDER

De Koningseider is de grote broer van de Bergeend: een riante tunneltent in de TC serie van De Waard. Met extra veel stahoogte (2,20m) en 2 gescheiden binnententen, biedt hij een extra ruim en comfortabel onderdak aan een gezin met 2 kinderen, of eventueel 4 volwassen. Een siereend onder de tenten!

Je bekijkt nu: DE WAARD KONINGSEIDER

Riante tunneltent met 2 ruime binnententen

De Koningseider is verdeeld in 2 riante binnententen voor 2 personen, de 2-persoons binnententen zijn 2.50m diep en 1.85m breed en en bieden naast een matras dus voldoende ruimte voor kleding en tassen. De ronde vorm geeft je bovendien de mogelijkheid om overal te staan, want de ruimte is vrij van stokken. Deze tunneltent heeft een doek van sterk technisch katoen en lichte aluminium stokken. De stokken zitten aan de binnenzijde, waardoor hij heel stevig en windbestendig is.

Ideale gezinstent voor alle weersomstandigheden

De Koningseider is een ideale gezinstent in alle weersomstandigheden. Rondom is de tent voorzien van raampjes met ventilatiemogelijkheid en horren. De voorwand is standaard voorzien van hordeuren, om kleine ongewenste bezoekers buiten de deur te houden. Is het wat kouder, dan heb je veel aan de thermische binnentent. Thermisch wil zeggen dat de binnentent een isolerende werking heeft. Dat komt door de stilstaande luchtlaag tussen de binnen- en buitentent, een effect dat duidelijk voelbaar is.  Het blijft er echt een stukje langer warm wanneer het koud is en koeler wanneer het warm is! De echte Koningseider had het met zijn veren zo goed niet kunnen bedenken!

Licht, sneldrogend en supersterk technisch katoen

De Koningseider neem je mee als je meerdere weken op dezelfde plaats kampeert, maar een lichter alternatief wilt voor de standaard De Waard tent van het zwaardere katoen. De Koningseider is gemaakt van ‘technisch katoen’, een term die onze specialisten gebruiken voor tentdoek dat bestaat uit zowel katoen als polyester. De dikke draden van de ripstop maken dit tentdoek extra sterk. Het lichtgewicht doek droogt ook een stuk sneller dan 100% katoen, wat de Koningseider geschikt maakt om mee te trekken. Het gewicht van de Koningseider is nog schappelijk voor zijn grootte: 21,5 kilo voor de tent en 31 kilo voor de stokken en het pvc grondzeil. Voor extra leefruimte buiten kun je de tent nog uitbreiden met een aanritsbare canopy.

Plus- en minpunten

  • Extra ruime boogtent voor een gezin of 4 volwassenen
  • Stahoogte van 2.20m over een groot oppervlakte
  • Gemaakt van sterk, lichtgewicht en sneldrogend ‘technisch katoen’
  • Optioneel uit te breiden met een Boogluifel
  • Thermische binnentent leveren we standaard mee
  • ‘Technisch katoen’ gaat nét iets minder lang mee dan Ten Cate katoen
  • Neemt aardig wat ruimte in

Specificaties

productnummer 1244560
Merk De Waard
Model Koningseider
Merkkleur Beige
Ademend
Slaapplaatsen 4
Inclusief luifel
Insectengaas
Aantal ingangen 1
Vaste kuip
Aantal ventilatiepunten 6
Thermische binnentent
Buitendoek Ripstop TC
Binnendoek Technisch Katoen
Grondzeil PVC
Stokken Voorgevormd Aluminium
Afmetingen 650 x 400 cm
Lengte 850 cm (inclusief scheerlijnen)
Hoogte 220 cm
Breedte 530 cm (inclusief scheerlijnen)
Buitentent 650 x 400 cm
Binnentent 370 x 250 cm
Stahoogte 220 cm
Benodigde oppervlakte 45,1 m2
Geschikt voor Kampeertrips in het voorjaar, najaar of de zomer
Inclusief Binnentent, Haringen en Scheerlijnen
Gewicht 60300 g
Garantietermijn 3 jaar
Materiaal tentdoek Polykatoen

Een moment, we updaten jouw winkelmand!