DE WAARD KUIFUIL

DE WAARD KUIFUIL

De Kuifuil is de kleinste versie van onze tunneltenten. De compact ogende tent is verrassend ruim van binnen en biedt plek aan 2 tot 3 personen. Het is door zijn compacte formaat een ideaal tentje om mee rond te trekken, maar is ook zeer geschikt als bijzettent.

Je bekijkt nu: DE WAARD KUIFUIL

Multifunctionele tent

Door de speciale boogconstructie van de Kuifuil, benut je de ruimte in de tent optimaal. Het grondoppervlak van de tent is 9 m2 en helemaal vrij van tentstokken. De tent biedt dus comfortabel ruimte aan 2 personen met uitrusting. Voor 3 personen is de tent ook geschikt, maar dan wordt het wel iets knusser. De tent bestaat uit één compartiment en heeft dus geen voortent. Gebruik je de tent als trekkerstent en ben je toch op zoek naar een plekje om beschut te zitten? Overweeg dan de bijbehorende luifel. Deze luifel geeft genoeg beschutting om er met een stoel onder te zitten. De Kuifuil is ook zeer geschikt om als bijzettent bij een grotere tent te plaatsen. Leuk voor jonge kinderen om samen in te slapen of voor oudere kinderen die op hun privacy gesteld raken.

Materiaal: kwaliteitskatoen

De De Waard Kuifuil is gemaakt door vakmensen met oog voor detail. In de voorzijde van de tent vind je bijvoorbeeld een prachtig afgewerkt en functioneel raam dat van binnen afgesloten kan worden. Het doek van de tent bestaat volledig uit kwaliteitskatoen van de Nederlandse weverij Ten Cate. Hierdoor is de tent qua gewicht wel een stukje zwaarder dan bijvoorbeeld een polyester trekkerstent. Aan de andere kant zorgt het kwaliteitskatoen er wel voor dat deze tent stormvast en waterdicht is. Daarnaast heeft katoen als voordeel dat het ademt en vochtregulerend werkt, dit zorgt voor een fijn leefklimaat in de tent.

In weer en wind

Ondanks dat de Kuifuil compacter van formaat is, gaat dit niet ten koste van de stormbestendigheid van de tent. Van hevige regenval tot zeer harde wind, deze tent blijft op zijn plek staan. Daarnaast is het, door het gebruik van kwalitatief goede materialen, een zeer duurzame tent waar je jarenlang plezier van hebt. Zorg er wel altijd voor dat je deze bijzettent van De Waard schoon en droog opbergt.

 

Plus- en minpunten

  • Zeer goed ademend
  • Gaat bijzonder lang mee
  • Lange levensduur en garantie
  • Waterdicht en stormvast
  • Prettig leefklimaat door ademend katoen
  • Vaste luifel is niet zo diep
  • Niet veel leefruimte in de tent
  • Kan ondanks brede vleugels niet vliegen

Download de extra informatie of opzetinstructie

Specificaties

productnummer 298996
Model-ID CABB0010
Model Kuifuil
Merkkleur Beige/Bruin
Secundaire kleur Bruin
Categorie UV-bescherming Goede bescherming (UPF15-20)
Niveau waterdichtheid Waterdicht ***
Niveau ademend Ademend ***
Slaapplaatsen 3
Inclusief luifel
Insectengaas
Aantal ingangen 1
Vaste kuip
Aantal ramen 1
Aantal ventilatiepunten 3
Materiaal 340 gr Cotton
Buitendoek 340 gr Cotton
Grondzeil Kuipzeil: bisonyl
Stokken Staal
Afmetingen 280 x 230 x 135 cm
Hoogte 135
Buitentent 330 x 290
Binnentent 280 x 230 cm
Stahoogte 135 cm
Pakmaat 90 x 30 x 30 cm
Benodigde oppervlakte 430 x 380 cm
Accessoires Tarp
Gewicht (in grammen) 13000
Garantietermijn Levenslang