DE WAARD

De Kleine Burgemeester is terug van weggeweest

Het ontwerp van deze klassieke huttent stamt uit 1992, maar in 2017 heeft De Waard de tent gemoderniseerd en opnieuw uitgebracht. Bij Vrijbuiter zijn we fan, want het maakt de Kleine Burgemeester nog makkelijker in gebruik. Door het weglaten van de liggende nokstok, zet je ‘m bijvoorbeeld nog sneller op! Het vloeroppervlak van de tent is 2,45m diep bij 1,95m breed, ruim genoeg voor 2 volwassenen om in te slapen. Voor extra comfort is er een gronddeken verkrijgbaar. De tent heeft voor zijn formaat een hoge ingang van 1,7m die schuin afloopt naar een nokhoogte van 1,2m achterin. De nieuwe Kleine Burgemeester is ook voorzien van een grote vaste luifel voor extra veel beschutting.

Knijp er stiekem even een weekendje tussenuit

De Kleine Burgemeester is ideaal als trekkerstent. Hij heeft wel alle gemakken van het ademende katoen, maar weegt toch in totaal maar 12,5kg. Je ontvangt hem in 2 tassen: 1 voor het doek en 1 voor de 2 tentstokken en losse luifelstokken. Het is een heerlijke tent om een weekendje mee weg te gaan, maar ook voor een wat langer verblijf is de tent geschikt. Neem dan bijvoorbeeld de optionele windschermen als uitbreiding, dan zit je lekker beschut voor de tent. Ook fijn: de Kleine Burgemeester als bijzettent bij een grotere tent. Leuk voor jonge kinderen om samen in te slapen of voor oudere kinderen die op hun privacy gesteld raken.    

Deze klassieke huttent is niet uit het veld te slaan!

Ondanks dat deze vernieuwde Kleine Burgemeester compact van formaat is, gaat dit niet ten koste van de kwaliteit. Van hevige regenval tot zeer harde wind, deze tent is niet uit het veld te slaan! Het doek van de tent is 340 grams Ten Cate katoen, het kwaliteitskatoen uit de gelijknamige Nederlandse weverij. Katoen maakt de tent qua gewicht wel een stukje zwaarder dan bijvoorbeeld een polyester trekkerstent. Aan de andere kant zorgt het er wel voor dat deze tent perfect stormvast en waterdicht is, maar toch veel ademend vermogen heeft. Dit zorgt voor een fijn leefklimaat in de tent.

 

Specificaties

productnummer 1200464
Merk De Waard

Een moment, we updaten jouw winkelmand!