Ieder seizoen is uniek en heeft zijn eigen pracht. Wat de lente vooral zo bijzonder maakt is het nieuwe leven dat overal opduikt. Zelfs op de oudste bomen zie je bloesems verschijnen op hun robuuste takken en planten steken opnieuw de kop op en groeien fier richting de zon. Eieren barsten open en kuikentjes worden geboren. Net als de vele lammetjes, kalfjes en veulens die vrolijk door de wei springen. Voor veel mensen is het de mooiste tijd die er is, de lente.

 

Verliefde vogels

Onze ogen moeten nog een beetje wennen aan de felle zon waardoor hij nog krachtiger lijkt dan in de rest van het jaar. Het geeft direct meer energie.
Ook het zingen van de vogels draagt bij aan een opgewekt humeur. De lente wordt ingeluid door Merels, Lijsters, Nachtegalen en Leeuwerikken. Deze vogels hebben ons land tijdens de kou nooit verlaten maar hielden zich wel stil. Nu zingen de mannetjes luid om vrouwtjes naar zich te lokken. Luister maar eens goed, wanneer je een Merel of Lijster hoort zingen zul je vaak vanaf een andere plek, verder weg, een antwoord komen.

 

Hommels die wat komen drinken

De natuur aanschouwen doe je natuurlijk door er op uit te trekken. Maar, je kunt ook best wat doen om het naar jou toe te laten komen. Er zijn een paar beestjes die het best waard zijn om eens nader te bestuderen.
De Hommel lok je met heerlijk geurende lavendel en gele bloemen, daar zijn ze dol op. Als je daar water bij zet dan blijven ze waarschijnlijk wat drinken, dat doen ze in de lente meer dan in de andere seizoenen.

 

Vlinder bij de tent

Vlinders ziet iedereen graag. Een bekende manier om vlinders aan te trekken is een vlinderplant. Deze kunnen erg groot worden en je neemt ze zeker niet mee naar je kampeeradres. Gelukkig zijn er nog een paar alternatieven. Andere planten waar vlinders van houden zijn: maagdenpalm, watermunt, vergeet-mij-nietjes en het Maarts viooltje.
In tegenstelling tot de hommel houden vlinders juist niet van gele bloemen en komen ze eerder af op blauwe, paarse en rode kleuren.

 

Insectenhotel

Leuk voor op de camping, om te maken of te bekijken, is een insectenhotel. Hiermee creeër je een plek waar diverse insecten samen komen zodat je ze eens beter kunt bekijken. Dat wordt nog leuker met het Insectenboek.  

 


Gerelateerd

Leave a comment