Ons verhaal

De Waard is een merk met liefde. Dat voel je bij de mensen die de tenten ontwerpen, produceren en verkopen maar, ook in het gebruik ervan. Een De Waard is niet zomaar een tent. Het is de basis voor mooie herinneringen: een tent voor het leven.

HISTORIE

De oorsprong van De Waard ligt in 1948. Machiel de Waard die zeilmaker was voor de Koninklijke Marine ontwierp op camping de Lepelaar z’n eerste tent. In de behoefte aan een tent die nooit omwaait begon hij op de achterkant van een envelop te tekenen.
De tent was zo vormgegeven dat hij krachtige windstoten kon weerstaan en een prettig onderkomen bood voor een gezin.

LIEFDE VOOR TENTEN

Door de jaren heen bleven we de tenten verder aanpassen op de veranderende behoeften. In 2015 werd zelfs de vierde generatie van het populaire model Albatros geïntroduceerd. Een tent met alle eigenschappen als het origineel maar aangepast in formaat en functionaliteit zodat hij ook past bij deze tijd. Steeds weer komen we met nieuwe tenten, ieder uniek en in bepaalde kenmerken juist gelijk.

Het is onze passie om tenten van uitzonderlijke kwaliteit te produceren en dat zal het altijd blijven. Voor een De Waard selecteren we zorgvuldig de beste en meest duurzame materialen en grondstoffen. Daarvan maken onze vakmensen, grotendeels met de hand de tenten. De combinatie van de beste materialen en een ambachtelijk productieproces maken onze tenten oersterk. 

Het is dezelfde liefde die een kampeerliefhebber voelt als hij zijn De Waard tent uit de berging haalt, klaar voor het maken van nieuwe herinneringen.

In deze tijd was het gebruikelijk om geultjes te graven zodat water uit de tent bleef. Als oplossing daarvoor introduceerde De Waard een vaste kuip d.w.z. een waterdicht grondzeil onder de gehele tent.

MEER DAN EEN TENT

Door de hoge kwaliteit en lange levensduur is een De Waard niet zomaar een tent maar, een tent voor het leven. Het is de plek waar je je kinderen ziet opgroeien, waar je goede gesprekken voert, waar liefdes ontstaan, waar je besluit om je leven helemaal om te gooien en waar je geniet van je oude dag. Een De Waard gebruik je niet, je leeft hem. En, of je nu met je tent de wereld over trekt of ieder jaar op dezelfde camping staat, als je de rits open hoort gaan voelt het als thuiskomen.