Veelgestelde vragen

Reparatie

Contact opnemen met het atelier is heel eenvoudig. Dit kan via het contactformulier op de website, door een e-mail te sturen of maak telefonisch een afspraak: 0578 – 694 888 .

Wil je er zeker van zijn dat je tent weer terug is voor je volgende vakantie? Lever hem dan direct na je vakantie in ter reparatie.

Onderhoud

Je kan jouw kantoenen tent schoonmaken door het vuil met een zachte borstel er af te borstelen (droog tentdoek) en af te spoelen met leidingwater. Gebruik hierbij geen zeep of andere reinigingsmiddelen, dit geeft lekkage.

Stalen stokken dienen na elke vakantie goed schoon en droog gemaakt te worden. Vervolgens kunnen de stokken behandeld worden met autowas. Heb je de tentstokken behandeld met autowas? Sla ze dan wel apart op van de tent.

Tentdoek blijft bij goed gebruik/onderhoud de gehele levensduur waterdicht. Mocht de tent toch gaan lekken dan adviseren wij je deze plek in te spuiten met een waterdicht middel geschikt voor katoen bijvoorbeeld met Nikwax cotton proof. Als de tent lekkage vertoont impregneer dan niet direct de hele tent, maar behandel alleen de plekken waar lekkage voorkomt. Het katoen van de tent is namelijk zo geweven dat deze een ademend vermogen heeft.

Wij raden aan om je tent te allen tijde goed te ventileren, ook als de tent niet gebruikt wordt. Ventileren zorgt ervoor dat er geen condensvorming ontstaat in je tent. Het is vooral belangrijk om goed te ventileren tijdens het koken. Doe je dit niet, dan ontstaat er condensvorming in je tent. Condens kan leiden tot schimmelvorming.

 

De grootste bedreigingen voor de waterdichtheid van de tent zijn zonnebrandolie, (af)wasmiddelen of dampen daarvan. Het wassen of drogen van de was, in of op de tent, raden wij dan ook sterk af. Daarnaast raden wij het schoonmaken van het grondzeil met een wasmiddel ook af. Deze handelingen kunnen lekkage veroorzaken.

Je kan de harsdruppels met een lepel wegscheppen. De restanten moet je laten drogen, deze kan je daarna tussen je vingers verpulveren.

Als je aan zee hebt gekampeerd raden wij je aan de tent af te spoelen met zoet water. Op het tentdoek komt namelijk zeezout dat vocht opneemt en kan leiden tot schimmelvorming.

Een tent mag maximaal 24 uur nat in de verpakking zitten.

Bestellen en betalen

Je kan een tent bestellen in de Brandstore, in de webshop,

per e-mail (info@dewaardtenten.n) of telefonisch: 0578 – 694 888 

In de winkel kun je betalen met de pin. Houd bij pinbetaling rekening met je daglimiet.

In het atelier kun je betalen per pin.

Garantie

Wij verlenen 5 jaar garantie op materiaal-, productie en constructiefouten op tenten gemaakt in de fabriek van De Waard. Slijtage, schimmelvorming, oneigenlijk gebruik en onzorgvuldige opslag vallen niet binnen de garantie. Wel zoeken we in deze gevallen samen met jou naar een passende oplossing. Als eerste eigenaar kun je aanspraak maken op garantie op vertoon van de originele factuur. Reparaties aan jouw tent vinden altijd plaats in ons De Waard atelier. Als je de tent ergens anders laat repareren kunnen we de kwaliteit van de reparatie niet garanderen en daarom vervalt daarmee de garantie. Reiskosten en/of gevolgschade vallen niet onder de garantie. Heb je vragen over het gebruik, onderhoud of herstel van je tent? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Voor de levensduur van de tent maken we onderscheid tussen twee soorten tentdoeken.

Een tent gemaakt van 340 grams katoen heeft een levensduur van ongeveer 50 kampeerweken.

Bij een tent die gemaakt is van 220 grams katoen houden wij ongeveer 30 kampeerweken aan. 

Mits deze op de juiste manier wordt gebruikt, onderhouden en opgeborgen.

Bij gebruik buiten het zomerseizoen, gedurende langere periode aaneengesloten of op de eilanden/aan zee kan de levensduur minder zijn. Daarnaast kunnen slechte weersomstandigheden, langdurige werking van vocht en vervuiling negatieve invloed hebben op de levensduur van de tent.

Reparaties aan je tent vinden altijd plaats in het De Waard atelier. Laat je de reparatie of aanpassing door een ander atelier of zeilmakerij uitvoeren? Dan kunnen we de kwaliteit niet meer bewaken. De garantie zal hierdoor komen te vervallen.

Heb je vragen over het gebruik, onderhoud of herstel van je tent? Neem dan gerust contact met ons op.